Informatie

Gezonde voeding is onze brandstof

Je lijf heeft voeding nodig om te kunnen functioneren, om alles te doen wat jij van je lijf vraagt. Vitaminen, mineralen, vezels, micronutriënten, ze zijn de brandstof van alle processen in je lichaam. Krijg je verkeerde voedingsstoffen binnen, dan raken die processen verstoord. Een beetje zoals een benzinemotor die niet op diesel kan draaien. Om je lijf gezond te houden, dus om alle processen te laten verlopen zoals zou moeten, wil je dus de juiste brandstof binnenkrijgen.

Het effect van voeding op je gewicht

Ongezonde voeding kan er ook voor zorgen dat je ernstig overgewicht krijgt. Ernstig overgewicht, of obesitas, kan problemen veroorzaken aan je gewrichten, het kan ervoor zorgen dat je een hoge bloeddruk of diabetes type 2 krijgt, je hebt meer kans op hart- en vaatziekten en op sommige vormen van kanker. Door op je voeding te letten, verklein je de kans op obesitas en blijf je dus gezonder. Maar ook een te laag gewicht kan veroorzaakt worden door een ongezond voedingspatroon. Indien je niet voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt kan dit ervoor zorgen dat je een te laag gewicht bereikt, ook dit kan zeer ongezond en gevaarlijk zijn.

Gezonde voeding voor een gezond lijf    

Als je je lijf graag gezond wilt houden, is het dus aan te raden om op je voeding te letten. Gezonde voeding is ook belangrijk om niet ziek te worden.

Ook de rest van je leefstijl is belangrijk. Hoeveel je beweegt, hoeveel last je hebt van stress en hoeveel je slaapt bijvoorbeeld. Heb je hulp nodig om je leefpatroon gezonder te maken? Ik heb je graag.

Dit vind je misschien ook leuk